Tuesday, May 17, 2016

Avantajele aduse de aluminiu



Atunci cand iti doresti sa inchizi balconul, vei avea la dispozitie o multime de oportunitati si nu vei sti ce alegere sa faci. Insa una dintre cele mai potrivite solutii, aproape in toate cazurile o reprezinta inchiderea balconuluicu aluminiu, ferestrele fiind niste versiuni mult mai imbuntatite decat cele ale anilor ’80 si ’90.

Avantajele aduse de aluminiu

Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui material este faptul ca promite o greutate redusa, insa in acelasi timp este foarte puternic. Este durabil si nu impune o atentie speciala, iar in cazul in care va doriti ferestre cu forme mai speciale, atunci aluminiul este materialul optim intrucat se poate manipula in functie de preferinte si necesitati.

De asemenea, inchiderea balconului cu aluminiu este o alegere ideala intrucat se asigura o izolare termica si fonica foarte buna, ajuntand la economii importante prin mentinerea unei temperaturi constante. In plus, acest material este ideal atunci cand raceala nu este un factor important. Ramele moderne din aluminiu sunt facute respectand cele mai mari standarde, fiind mult mai eficiente decat in anii trecuti, astfel ca reprezinta o alegere populara in special in cazul cladirilor comerciale.

Dezavantajele aluminiului

In schimb, aluminiul nu pastreaza caldura la fel de bine precum PVC-ul sau alte materiale, iar conductivitatea termica este destul de crescuta. Asadar, inchiderea balconului cu aluminiu nu se recomanda in zonele cu temperaturi reci. De asemenea, condensul sau chiar inghetul se poate forma, iar acestea pot atrage cateva probleme. In schimb, aceasta problema poate fi evitata prin aplicarea unui material non conductiv intre cele doua panouri din aluminiu.

Pentru a face economii pe termen lung si a va asigura ca inchiderea balconului s-a efectuat in cele mai bune conditii, se recomanda apelarea doar la firmele specializate care ofera servicii in acest domeniu, in caz contrar exista numeroase riscuri, iar montajul se poate efectua in mod ineficient.